Kanada Bevándorlás: Vízum, tartózkodási és munkavállalási engedély lehetőségek

//Kanada Bevándorlás: Vízum, tartózkodási és munkavállalási engedély lehetőségek

Kanada Bevándorlás: Vízum, tartózkodási és munkavállalási engedély lehetőségek

Kanada bevándorlási célpontként egyre kedveltebb. A világ minden tájáról költöznek Kanadába bevándorlók, hogy ott tartózkodási és munkavállalási engedélyt szerezve éljenek és dolgozzanak. Egyáltalán nem egyszerű Kanadába költözni és az állampolgárság megszerzése sem rövid vagy akadálymentes, de mindenképpen megéri. Ennek oka az, hogy Kanadában megfizetik azt, akinek a munkájára szükség van, az életminőség magas és egyáltalán jó dolog Kanadában élni. Az észak-amerikai országnak ráadásul évi 3-400ezer bevándorlóra van szüksége ahhoz, hogy fentarthassa a jelenlegi fejlődési ütemet, hely tehát van.

Utazás Kanadába

2016 novemberétől magyar állampolgárok is csak előzetes beutazási engedély bitokában utazhatnak Kanadába. Az engedélyt elektronikus úton, az interneten kell igényelni, ára hét (7) kanadai dollár, a neve hivatalos rövidítése: eTA és ide kattintva megtalálsz róla minden információt, mert gyorsan megírtam, amikor bevezették.

Kanada Bevándorlás: Milyen lehetőségek vannak?

Szakértők szerint a kanadai bevándorlási rendszer az egyszerűbbek közé tartozik. A lényegesebb megoldásokról külön posztokat írok majd és belinkelem ehhez az íráshoz. De addig is röviden a legfontosabb kanadai bevándorlási lehetőségek:

Joshua Slayen kanadai ügyvéd szerint kilenc módja van annak, hogy valaki Kanadába költözhessen, de a Kanadai bevándorlási Hivatal honlapja szerint programból van vagy hatvanféle. Ezekről később, most nézzük az alaplehetőségeket!

Családi megoldás (szülők, házasság)

Ehhez nem árt ha valakinek a szülei kanadaiak, de legalábbis az egyik. A jelentkezőnek szüksége lesz egy hivatalos igazolásra és persze a szülei vagy szülője anyakönyvi kivonatára is. Házasság vagy egy évnyi bejegyzett együttélés is elég, ha a pár egyik tagja kanadai állampolgár vagy kanadai állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik. Ez vonatkozik egynemű párokra is. Ilyenkor azért nem árt felkészülni az ellenőrzésre, mármint a hatóságnak mint mindenhol, joga van arra, hogy ellenőrizze a kapcsolat valódiságát.

Kanadai munkavállalási engedély megszerzése

Ez az általános és leggyakoribb módja annak, hogy valaki bevándoroljon Kanadába, majd idővel megszerezze az állandó tartózkodási engedélyt. Munkavállalási engedélyt többféle képpen lehet szerezni Kanadában, legtöbbször a munkavállaló az állásajánlat birtokában elkezdheti a letelepedési eljárást, viszont a munkáltató segítségére (szponzorációjára) is szükség lesz.

Kanadai Tartományi Programok Magasan Képzett Szakembereknek (Provincial Programs for Skilled Workers)

Ez a programok közül a legkedveltebb. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy az egyes kanadai tartományok kérhetnek kanadai állandó tartózkodási engedélyt azoknak a magasan képzett szakembereknek, akikre szükségük van.Ez is pontrendszer alapján működik. Pontokat lehet szerezni angol tudással, munkahelyi tapasztalattal, tanulmányokkkal és adaptációs képességgel, tehát hogy mennyire lesz vajon szükség az ő tudására. Azt nem annyira reklámozzák, de az életkor is elég sokat számít, minél fiatalabb, annál több pont, házastársnál is. Erre a lehetőségre akkor is érdemes alapozni, ha például az Express Entry-t választja valaki, mert kelleni fognak a tartományi programok pluszpontjai.

Befektetési letelepedési program

Ez lehet residency by investment, tehát tulajdonképpen a letelepedési engedély megvásárlása, illetve szó szerint üzlet áttelepítése is. A befektetési letelepedési program is egyértelmű, de az összeg és a befektetés lehetséges tárgya tartományonként eltér.

Melyik a legolcsóbb kanadai befektetési letelepedési program?

Ha egy megfelelő kanadai üzleti angyal befektető támogatja a projektedet, akkor már 75,000 Kanadából származó kanadai dollár is elég. Kockázati tőkebefektetők esetén a legalacsonyabb összeg 200,000 CAD.

Ha elég pénzed van arra, hogy ne start-upot indíts és a befektetőid helyett a saját pénzed forgasd, akkor például a híres Quebec Immigrant Investor Programban a részvétel “mindössze” 800,000 kanadai dollárnyi befektetésbe fog kerülni. Pályázni csak akkor lehet, ha van egyébként legalább 1,6 millió kanadai dollárnak megfelelő vagyonod, biztos ami biztos. A befektetést csak akkor fogadják el, ha a kormány által kijelölt projektet támogatsz, viszont különféle garanciákat vállalnak a befektetésedért. Más kanadai tartományok eltérő feltételekkel írják ki a befektetőknek a különféle befektetési programokat.

Diákvizummal Kanadába

Nincs is olyan ország, amelyik ne látna szívesen a diákokat, pláne ha kifizetik a tanulás árát.

A magyar turista Kanadában

Valami azt súgja, hogy a Kanadába bevándorolt magyarok tekintélyes része turistaként érkezik, fényképezőgéppel a nyakban, aztán átmegy munkavállalóba (hirtelen és véletlenül).

A kanadai Express Entry rendszer

Az Express Entry a világ egyik legjobb bevándorlási programjának a neve. Ha valaki Kanadába vágyik, akkor először ezt fogja megtalálni és nem véletlenül. A jelentkezők életkoruk, végzettségük, nyelvtudásuk és egyéb szempontok szerint pontokat kapnak. A pontok alapján évente sokszor kiválasztják azokat, akik megütik a mércét és azok rövid úton állandó tartózkodási engedélyt kapnak. Klasszikus félreértés, hogy az Express Entry jelentkezéshez ügyvéd kell. Nem kell, de ha nem megy, akkor bármelyik kanadai ügyvéd örömmel vág meg 1000-3000 dollárra. Persze nem szabad könnyelműsködni, kíváncsiságból kitöltöttem a ponthatározót és nem mentem át. Majd ugyanezt a pofonegyszerű dolgot ismét elkövettük egy kanadai ügyvéddel és kiderült, hogy miért nem, meg mi kell hozzá az én esetemben(munkaajánlat), mert sajnos elmúltam 35 éves.

Kanadai állampolgárság megszerzése

Ahhoz, hogy valaki alapesetben kérvényezhesse a kanadai állampolgárságot és ezzel juharleveles útlevélhez jusson, hat évet kell állandó tartózkodási engedéllyel az országban tölteni. Ráadásul évi 183 napnál többet, összesen tehát 1460 napnál többet. És ehhez jön ugye még az állandó tartózkodási engedély megszerzéséhez szükséges idő. Van még egy érdekes feltétel, legalább négy évig kanadai adófizetőnek kell lenni vagy hat évig részben.

Köszönöm, hogy eddig elolvastad és akkor szeretném megkérdezni, hogy mi érdekel Kanadáról? Sokat fogok most írni erről a gyönyörű és gazdag országról, de olyan dolgokról, amik téged érdekelnek, mert nem akarok eladni semmit. Tehát vagy írj nekem vagy csak kommentelj ide a cikk alá!

Mivel kommentek között felelősségre vont egy olvasó, hogy felületes vagyok és egyáltalán ne is válaszoljak, ha kérdeztek, ezért itt is mégegyszer (mert a cikkben persze már benne van), itt van a hivatalos és egyetlen tiszta forrás, amelyet mindenképpen tanulmányozz kérlek szépen: Kanada Bevándorlási és Állampolgársági HONLAPJA!

Copyright by Bence Zákonyi – Kanadai bevándorlás 2017 – Tucanoprod.com

 

By | 2017-11-17T19:25:14+00:00 február 6th, 2017|Második útlevél|103 hozzászólás

About the Author:

103 hozzászólás

 1. Janos február 19, 2017 at 5:49 du.

  Kiszeretnek koltozni Kanadaban .55eves ferfi .54 eves felesegem es 20 eves fiamal. Romaniaban elek dupla alampolgarsagunk van roman es magyar .Hogy lehetne kijutni torvenyesen .

 2. tucano február 19, 2017 at 5:57 du.

  talán a legegyszerűbb az, ha kimentek és szereztek munkát, majd azzal legalizáljátok magatokat. Ha van diplomátok, magas szintű angol nyelvtudásotok, pénzetek, akkor meg Express Entry. Amiről hallottam még, hogy hiánymunkákra lehet mindenféle munkaközvetítőknél jelentkezni még Európából, de foglalmam sincs, hogy melyek ezek.

 3. Tsylos február 27, 2017 at 6:06 de.

  Kanada evente 300 ezer bevandorlot enged be, de most ez kevesebb lesz a sziriai menekultek miatt. Jol irtad, hogy nem egyszeru bejutni, bar vannak felelotlen emberek akik ezt hiresztelik. Rengetegen akarnak idejonni. Most a csaladegyesites programot is kiszelesitettek, ez azt jelenti, hogy a paki nagyszulok elonyt kapnak a skilled labour-rel szemben.

  Janos – Sajnos biztos munkalehetoseg nelkul, hacsaknem magasan kepzett szakemberek vagytok (egyetemi kutato tanar, orvos, IT mernok, ilyesmi), nincs eselyetek ide bevandorolni, a korotok miatt. Probaljatok felvenni a kapcsolatot Kanadaban elo romaniai magyarokkal, talan igy talaltok valami munkat.

 4. tucano február 27, 2017 at 6:33 du.

  Köszönöm hogy hozzászóltál, minden részlet számít és nem is kicsit.

 5. Szilard március 12, 2017 at 7:26 du.

  És abban az esetben ha déd nagyszülők canadai állampolgárok voltak lehet kérni a letelepedési engedélyt?

 6. tucano március 15, 2017 at 9:46 du.

  Szia, hááát, szerintem nem, mert az 1977-es kanadai bevándorlási törvény egy generációra szűkítette a lehetőségeket. Persze ez állampolgársági kérdés, tartózkodási engedélyhez nincs köze! (de ez csak személyes vélemény, meg most utánanéztem, ha 100% biztosra akarsz menni, akkor kanadai ügyvéd!

 7. Zoli március 20, 2017 at 12:39 du.

  Üdv!

  Szeretnénk kiköltözni Kanadába a párommal,és egy gyerekkel.
  Gyerek 18,párom 43,én 44 vagyok.
  Párom némettanár,én teherautósofőr vagyok,a gyerkőc még tanulna tovább.
  Párom és én is alapfokon beszélünk angolul,a gyerkőc perfekt angol-német.
  Próbáltunk eligazodni a kövi honlapján,de katasztrófa.:-) Van megtakarításunk is nem is kevés,ergo éhen sem halnánk ha kell évekig. Te mit javasolsz? Egy laza kiruccanást fényképezővel a nyakunkban és felejtődjünk ott? Sima túristaként is elhelyezkedhet az ember?
  Köszi!

 8. tucano március 20, 2017 at 12:57 du.

  Szia, köszi, hogy kérdezel.
  Szerintem, mIndenképpen menjetek ki. Így körül is néztek, meg helyből tudtok mindent oldani. Ugye, hat hónapig lehet ott kezdetben tengeni. Ennek bőven elégnek kell lennie, hogy:
  – legyen munkátok
  – engedélyetek rá
  – elindítsátok a letelepedést
  – beiratkozás a suliba, stb.
  SZóval fényképezőgép, a dzseki kint olcsóbb és hajrá :D

 9. Gabi március 21, 2017 at 9:22 de.

  Szia ki szeretnek koltozni min 5 evre a gyerekeimmel ( 3evesek). Munkavallalasi engedelyt h tudom megkerni?
  koszii
  Gabi

 10. tucano március 22, 2017 at 10:46 de.

  Szia, először is ahhoz kell munka vagy nagyon magas pontszám az Express Entry rendszerben.
  Ha kimész és találsz munkát, akkor lesz engedélyed is. Szerintem érdemesebb helyszínről intézni. De ha olyan végzettséged, szakmai tapasztalatod és pénztartalékod van, akkor itt egyből tudod oldani, illetve pár hónapon belül: http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/

 11. Kinga március 26, 2017 at 3:59 du.

  Turistaként vagyok Torontoba szeretnek itt maradni az angolom viszont csak B2, a barátom rezidensként él itt meg nem kanadai állampolgár. Én vallás tudományt végeztem a Btt Kolozsváron és a mesterit nem fejeztem be. Hogyha eljegyez a barátom tudok itt maradni? Probléma hogy ha meg rezidens ? Az én angolommal hogy tudnék egy egyszerű munkát vállalni pl üzletbe stb?

 12. tucano március 27, 2017 at 6:42 du.

  Szia, hú, hát ez így egyben elég bonyolult :D de van szaksegítség, voltál friss bevándoroltakat segítő központban? Van Torontóban 3 vagy 4 és ott minden információval segítenek, meg hátha tudsz ott munkát is szerezni. Az eljegyzés az mondjuk pont nem számít ottartózkodásra feljogosító aktusnak, de ha köttök egy élettársi szerződést, az már simán segíthet. De mindenképpen forduljatok szakemberhez, azaz kérjetek tanácsot valamelyik bevándorlókat segítő szervezettől. Például itt: http://www.cicscanada.com/

 13. Kocsis Erika április 4, 2017 at 7:24 du.

  Szia! Mi is arra jutottunk hogy ki szeretnénk költözni Kanadába!
  Mi 4 gyermekkel mennénk ki, angol tudás az megvan ( kint éltünk és dolgoztunk 4 évig Angliában)
  Viszont most más terveink vannak!
  Szerinted hogyan induljunk el, úgy hogy ne legyünk veszélyben a gyerekekkel?
  16, 12, 6, 2 évesek a gyerekek
  A páromnak a nagynénje kint él, esetleg ha ő segítene, akkor ő miben tudna segíteni? Milyen papír szükséges tőle?
  Vagy inkább munkavállalásival?
  Vagy turistaként keljünk át és akkor tudjuk intézni a továbbiakat?
  Megköszönöm válaszod!!!
  Elég sürgős lenne, hogy, tudjunk intézkedni :)
  Köszönettel
  Erika

 14. Toth Attila április 6, 2017 at 9:26 du.

  Szia. Az állandó letelepedési engedélyt beadhatjuk magunknak is,v csak arra kirendelt személy készítheti el?
  Köszönöm szépen

 15. tucano április 7, 2017 at 6:39 du.

  Szia, szerintem, (ez szubjektív tanács)kössetek először is nemzetközi biztosítást. Aztán suliév végén induljatok, hogy legyen időtök mindent rendberakni sulikezdésig. Nem lesz egyszerű, de minden kanadainak sikerült (kivéve az indiánokat)bevándorolnia, nektek is menni fog :D Kérjetek egyből szaksegítséget, ott ahová mentek. Ha ki tudtok menni már állásajánlattal, vmelyik program keretében, akkor persze egyszerűbb, ha nem akkor bátraké a szerencse.

 16. tucano április 7, 2017 at 6:43 du.

  Szia, ti is beadhatjátok, de azért óvatosan! Például egy express entry baromi egyszerű és ugye ha kívülről indítod, akkor eleve ügyvédmentes folyamat. Ha valamelyik tartományi programot választanád, akkor ott azért lehetnek helyi sajátosságok. Ha kint vagy, akkor szinte ingyen segítenek a mindenféle bevándorlókat segítő szervezetek vagy legalábbis olcsón. Jó ügyvéd összerakott papírokkal, fordításokkal felszrelve 1-3000 dodó (meg a csillagos ég is persze)

 17. Viki május 13, 2017 at 11:46 de.

  Szia!
  Nagyon hasznos a cikked és gondoltam megkérdezlek téged, hátha tudsz segíteni. Másfél év múlva szeretnénk a barátommal kiköltözni. Én akkor 24 leszek, MSc diplomám lesz marketingből + több éves szakmai gyakorlat (végig dolgoztam suli mellett multiknál, de csak gyakornokként). A barátom 26 lesz, neki Bsc-je van, gépészmérnök és addigra 3+ év tapasztalata. Angol felsőfokú nyelvtudás megvan mindkettőnknél, de franciául nem tudunk.
  Mit gondolsz, mennyire van esélye, hogy a szakmánkban találjunk munkát? Karriert akarunk építeni :)
  Express Entryt akarunk igényelni, pénzt is vinnénk ki, lehet rá esélyünk?
  Ahogy néztem az álláshirdetéseket csak olyanokat találtam, ahol eleve nem vesznek számításba, ha nincs work permit, szóval itthonról munkát szerezni nem tűnik egyszerűnek…
  Meg az is felmerült még kérdésként, hogy ha egyikőnk munkát talál, akkor kell valami papír, hogy a másikunk is vele mehessen? Pl házasság vagy valami élettársi szerződés?
  Előre is köszI!!

 18. tucano május 13, 2017 at 12:37 du.

  Szia,
  Szerintem simán menni fog. Mindenképpen Express Entryzzetek, azzal meglesz minden. Ha egyikőtök megszerzési a tartózkodási engedélyt, akkor lehet családegyesítési eljárást indítani élettárs vagy feleség részére is. Fiatalok vagytok, végzettséggel, nyelvtudással és vmi pénzzzel, jó utat. :)

 19. Katalin május 19, 2017 at 7:53 de.

  Szia! A fiam Kanadában dolgozik, de még csak munkavállalóija van, letelepedésit, állampolgárságit csak később intézheti. Kérdésem, hogy nagykorú testvérei, ill. én 56 évesen milyen módon tudnánk odakint letelepedni?

 20. tucano május 20, 2017 at 7:23 du.

  Szervusz,
  Szervusz, próbáljatok meg munkát szerezni, az tűnik a legegyszerűbbnek. Ha megvan a srác letelepedésije, akkor lehet családegyesítésben gondolkodni, de az csak eltartott szülőkre vonatkozhat (ha jól tudom), testvérekre nem.

 21. Krisztian május 20, 2017 at 8:12 du.

  Szia! Teljesen laikusként kérdezem hogy egy öt tagu család 17 honapos 4 és 6 éves gyerekekkel .29 ,es 39 evesek minimális nyelvtudásal extra kébzés nélkül (biztonsagi ör vok;)de anyosom kint él és álampolgár rendezet munkahely stb szerinted tudna segiteni?

 22. Karf György május 23, 2017 at 2:36 de.

  Szia! Szeretnék kiutazni majd,ha lehetséges munkát is vállalni Kanadában.Az angol nyelv folyékony az anyagi helyzetem rugalmas a jövőre nézve..Csak egyetlen egy nagy problémám van- 7 évvel ezelőtt volt egy közúti balesetet okozó eljárásom amiben vétkesként 1,5 évet kaptam. így már a bűntettlen előéletem probléma lenne? Nem voltam soha semmiért büntetve csak ez a baleset miatt hordom ezt a szomorú bűnjelet magammal-amíg élek :( Ez is kizáró oka a későbbiekben a kiutazásomnak?Vagy ha ezt nem tüntetem fel,akkor az nem probléma?
  Köszönöm a segítő választ!
  György

 23. andi május 23, 2017 at 10:48 de.

  Sziasztok,
  Nagyon hasznos ez az oldal és a javaslatok, először is ezt szeretném megköszönni, örülök, hogy idetaláltam. Én is kérdeznék, ha lehet. Mindketten 40 évesek vagyunk a férjemmel, és van egy 2,5 éves kisfiunk. Régóta gondolkozunk a Kanadába költözésen, 2014-ben hitelesitettük is a papirokat, férjem csinált ILTS-t, aztán terhes lettem, szóval maradtunk Európában. :) Jelenleg Angliában élünk, ő Senior Java fejlesztőként dolgozik contractorként, erős angol nyelvtudással én pedig health carer-ként, majdnem középszintű angollal. Az Express entry munkaajánlat nélkül sajnos nem működőképes esetünkben, a korunk miatt lecsúszunk róla. Mennyire láttok arra esélyt, hogy pl a férjem vesz egy nagy levegőt, kimegy Torontoba 2-3 hétre, és talál munkát? Érvényes munkaajánlattal pedig bepróbáljuk az Express Entryt mert úgy 70 pontunk lenne, tehát elvileg elegendő… vagy ez igy felejtős? Vagy milyen utat érdemes megpróbálni? Nagyon nagyon hálás lennék, ha tudtok némi információval és tanáccsal segiteni. Köszönöm szépen, andi

 24. Balázs május 28, 2017 at 11:16 de.

  Hello.Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy van egy fűtésszerelő szakmam és éretségim 21 éves vagyok.Mi kell ahoz hogy kimehessek és kint talaljak munkát?

 25. tucano május 28, 2017 at 6:37 du.

  Szia, nem árt repülőjegyet venni :D Az, hogy ki hogy talál munkát, az teljesen egyénfüggő. Mindenképpen tanulj meg angolul vagy/és franciául nagyon jól, az kelleni fog. Aztán semmi nem kell, menj ki és találj munkát.

 26. tucano május 28, 2017 at 6:40 du.

  Szervusz,
  Hát, én mindig azt mondom, hogy bátraké a szerencse. Értem a problémát, ha kell a pontszámhoz a munkaajánlat, akkor meg kell szerezni azt. Én jobb megoldást, nem tudok :D Persze, lehet hogy van, de magamtól ugyanezt javasolnám, talán a 2-3 hét kevés lesz, de ki tudja?

 27. tucano május 28, 2017 at 6:43 du.

  SZervusz, ez nem egyszerű kérdés. Ami biztos, hogy friss erkölcsi nélkül esélytelen a bevándorlás bármelyik országba. Ezt úgy szokták kijátszani, hogy átmegy az illető egy másik országba, és ott kér egy tisztát. Viszont, a bevándorlási űrlapon szerepel a kérdés (minden országban), hogy a kérvényező volt-e bűntetve. Ha akkor és ott hazudik, akkor kiutasítható. És az már csak az adott országtól függ, hogy mennyire ellenőrzi a bevándorlókat.

 28. tucano május 28, 2017 at 6:44 du.

  SZia, elvileg igen!

 29. Pálma május 31, 2017 at 1:51 du.

  Szia Pálma vagyok 24 éves magyar,de osztrákban évek már 4. éve . azután érdeklődnék ,hogy a munkavállalásihoz már lebeszélt munkának kell lennie kint ,vagy ha bemegyek a bécsi nagykövetséghez akkor ott eltudnak nekem intézni valami vizumot hogy keresek kint munkát? Köszönöm előre is válaszod

 30. tucano június 3, 2017 at 11:27 de.

  Szia, turistaként tudsz kimenni és munkát keresni. Vagy neten munkát keresni és utána vagy Express Entryvel vagy más programmal.

 31. Lászlo T június 7, 2017 at 6:05 du.

  SZIA,LACI VAGYOK.
  AZ EN KÉRDÉSEM EGY KICSIT ÖSSZETETTEB A SZITUÁCIÓ MIATT.
  ÉN MÁR ÉLTEM KANADÀBAN NÉHÁNY ÉVIG. A (SIN) SZÁMOMNAK KÖSZÖNHETŐEN ADÓT IS FIZETTEM,MINDEN ÉVBEN MEGCSINÁLTAM ADÓBEVALLÀST IS. LÉNYEG HOGY KIUTASÍTOTTAK AZ ORSZÁGBÓL. VAN E LEHETŐSÉG A LEGÁLIS VISSZATÉRÉSRE, VAGY FELEJTSEM EL KANADÁT???

 32. Attila Kovacs június 10, 2017 at 4:01 de.

  Nem tudom mi olyan jó itt Kanadában? Európához képest az életszinvonal dok kívánni valót hagy maga után, ime néhány példa, amiért én nem maradnék itt; Öreg tömegközlekedési eszközök futnak mindenhol, a Torontói metrókban nincs rokkantlift ( nekem nem szükséges,de másnak lehet) az autóutak rosz állapotban vannak és alacsony a megengedett sebesdégkorlát, gyenge a mobilinternet szolgáltatás(3-8mgbit/sec) európához és ázsiához képest, nincs túl nagy választék a szupermarketekben, túl sok a pszihésen sérült lelki beteg( az USA-ban is). Mogorvák és haszonlesők az emberek. Sok a buta ember…

 33. Katalin Béres június 11, 2017 at 9:46 de.

  Szép Napot!
  Mi egy család vagyunk. Én 30 éves diplomás Health care assistant a párom 56 èves szakmunkás. A gyerekeink 13 eves fiú es 4 eves kislány. Nem vagyunk házasok. UK-ban élünk én 6 eve,párom 10 éve.
  Van bármi esély a munkavállalásra és a letelepedésre Ön szerint?
  A választ előre is köszönöm!

 34. tucano június 11, 2017 at 12:08 du.

  Szervusz,
  Ebben az esetben sajnos fogalmam sincs, ügyvédet kell megkérdezned.

 35. tucano június 11, 2017 at 12:09 du.

  Mozog az egész világ. Otthonról főleg azért vágynak az emberek máshova, hogy pénzt keressenek vagy reménykednek egy élhetőbb ország létezésében, ahol békén hagyják őket. Kanadának jó híre van, köszönöm, hogy említettél néhány nem ismert árnyoldalt is!

 36. tucano június 11, 2017 at 12:11 du.

  Szerintem mindenképpen. Kanada most már évi 350,000 embert fogad be évente és megint egyre könnyebbek a feltételek, health care meg ugye mindenhol hiányszakma, pláne nyelvtudással.

 37. Nina június 11, 2017 at 2:54 du.

  Szia. Ki lehet tölteni ezt pontszámos dolgot, csak úgy kiváncsiságból? Köszönöm a választ!

 38. tucano június 11, 2017 at 3:05 du.

  hát már hogy a fenébe ne ? :D :D :D
  http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp

 39. Nina június 11, 2017 at 3:13 du.

  Köszönöm!!!!:)))

 40. Nina június 11, 2017 at 3:38 du.

  Ha nem sikerül, akkor nincs is esély kijutni?

 41. tucano június 11, 2017 at 4:15 du.

  Nem sikerült? A lényeg az, hogy ha nem vagy csúcsértelmiségi egyetemi professzor, akkor munkaajánlat kell hozzá :) Érdemes végignézni a különféle tartományok bevándorlási programjait is, lehet hogy van pont rád kitalált!

 42. Nina június 11, 2017 at 5:40 du.

  Köszönöm!

 43. Nina június 11, 2017 at 5:49 du.

  Melyik oldalon lehet ezt megtalálni?

 44. tucano június 14, 2017 at 8:39 du.
 45. Anett június 23, 2017 at 4:53 du.

  Szia! Az lenne a kérdésem,hogy augusztusban kiszeretnénk költözni a férjemmel és egy 10,és7éves gyerekünk el Kanadába.Munkánk egyből lenne kint mivel akikhez kimennénk 20éve élnek kint(nem rokonok)és cégük van.Túristaként kimehetünk és dolgozhatunk és a gyerekek is járhatnak suliba?Vagy ez hogy működik?

 46. tucano június 25, 2017 at 12:19 du.

  Szia, természetesen turistaként nem dolgozhattok. A legokosabb az lenne, hogy már most megcsinálni a szerződést, beszélni ügyvéddel és elkezdeni a folyamatot, hogy pontosan tudjátok milyen papírokat kell kivinni, nehogy onnan kelljen intézkedni visszafelé. Gyerekek tankötelesek, de azért rá fognak kérdezni, hogy mégis mit tesznek a kedves szülők és milyen jogalapon. De menni fog, és még van 1,5 hónap szervezkedni, hajrá.

 47. Sura július 1, 2017 at 4:34 du.

  Kedves Szerző!
  Köszönöm ezt a hasznos leírást. Magam is tervezgetem egy ideje a kivándorlást Kanadába kis családommal, ám újból és újból falakba ütköztem. Erre több magyarázat is van, mely magába foglal rajtam kívülálló okokat illetve általam rosszul kezelt történéseket. Sürget az idő több szempontból is, így minél előbb fixálni szeretném a kijutás lépéseit. Érdeklődni szeretnék, hogy 3 éves kis fiammal illetve párommal (,aki mókuskerékbe szorulva dolgozik), mindkettőnk diplomás (jómagam főállású anya egy mini házikóban- egy kis gyümölcsösben exépítész MSc hallgatóként :S, párom statikus tervező mérnök) , angol nyelvtudással kijuthatunk-e úgy, hogy eTA-t kiváltva meglátogatjuk az országot, és helyben igyekszünk munkát keresni, majd státuszt váltani??.. Próbálkoztam felvenni a kapcsolatot az Itscanadatime nevű, bevándorlási ügyekkel foglalkozó irodával, de referenciák után kutatva, megijedtem, hogy nem hitelesek és a működésük pénzlenyúlásról szól..
  Köszönöm előre is a vélemenyét! Üdv.

 48. tucano július 2, 2017 at 4:55 du.

  Szervusz,
  Szerintem mindenképpen érdemes elkezdeni az Express Entryt, de legalábbis összeszedni minden ahhoz szükséges adatot és nyomás kifelé munkát keresni. Nagyon meglepődnék, ha mérnökként nem találnátok melót gyorsan. Viszont nehogy két szék közé essetek, mindenképpen kezdjétek el a bevándorlási folyamatot. Ha kell ügyvéd kapcsolat, akkor szívesen küldök.

 49. Noémi július 13, 2017 at 7:59 du.

  Szia,
  A ferjemmel mar tervezgetjuk egy ideje a kikoltozest Kanadaba es ugy erezuk mostanra megerett a dolog. A ferjem Senior Visualisation Artist es jellenleg egy multinacionalis cegnel dolgozik Zurichbe(mar 5 eve). Ebol a szempontbol szerencsesek vagyunk mert hala Istennek keresett szakma az ove.
  Azonba en szeretnek tobb infot megtudni mielott fejest ugrunk az egeszbe.. Probaltam neten utana olvasni, hogy pl. milyen az egeszsegugyi rendszer, az oktatasi rendszer? Milyen a kozbiztonsag? Mi szamit egy jo fizetesnek amibol egy csaladot(2felnot+1gyerek) esetleg fent lehet tartani. Mik a lehetosegek az allampolgarsag megszerzesere es idealis korulmenyek kozott hany evbe kerul? Milyen lehetosegek vannak a sajat otthon megteremtesere banki hitel segitsegevel?
  Elore is koszonom a segitseged!
  Kellemes estet kivanok

 50. Katalin július 18, 2017 at 4:52 de.

  Szia. Azt szeretném megkérdezni, ha a férjem lesz a munkavállalási vízumon Kanadában, akor én és a gyerekek megkapjuk avtomatikusan a vizumot?

 51. Ric32 július 20, 2017 at 9:44 du.

  Hello Tucano!

  Ricsi vagyok, 32 éves. Jó ideje szemezgetek észak-Amerikával. Szobafestő vagyok. Egyedül szeretnék menni. Hosszú távban gondolkodnék.
  Viszonylag jól beszélek angolul. (pár évet voltam Belgiumban és elboldogultam vele, nyelvvizsgám nincs).

  Pár kérdésem lenne:
  Mennyire keresik az építő-ipari munkásokat Kanadában? (Kezdésnek bármit elvállalnék)
  Melyik részére érdemes menni? ( franciául annyit tudok h baguette )
  Turistaként kezdjem vagy mindenképpen töltsem ki az EE tesztet még itt?
  Ha már kint vagyok akkor onnan is el lehet intézni ha már találtam munkát?
  Hallottam olyat h már a repülőtéren visszafordítják az embert. Mennyire gyakori ez?

 52. Roxi július 27, 2017 at 12:12 du.

  Szia
  Én (26) és a párom (36) szeretnénk ki menni munka válalás céljából…. Én beszélek angolul nem perfekt de valamennyit vagyis megértem és megértettem magamat a párom is kb ennyit…. Ha kimegyunk turistakent utánna hol merre induljunk el…

 53. Szilvia augusztus 7, 2017 at 4:31 de.

  Szia,
  Tényleg azt javaslod, hogy túristaként vágjunk neki? Mi 3 gyerekkel mennénk, férjem kamion sofőr és úgy tudjuk, hogy külön tanfolyam kellene neki, hogy ott is lehessen kamionos jogosítványa.
  Ezt engedik túristaként is?
  Iskolába való beiratkozást engedik túristaként vagy mindig legelső a munka szerzés legyen?
  Hiába engednek 6 hónapra belépni túristaként, ha a nyári szünet csak kb 2 hónap, ennyi idő alatt kellene munka és lakás, hogy be iratkozhasson a gyerek a suliba?
  Szerinted mennyi kezdő tőke kellene elindulni?
  Előre is köszi válaszod :-)

 54. Petrovits Ferenc augusztus 9, 2017 at 8:31 de.

  Hello .
  A családdal tervezzük a kiutazást nyaralás cimen közben munkakereséssel egybekötve 😛,
  Már váltottam e-mailt pár céggel viszont jobb lenne a személyes talákozás, ha a cég felvenne munkaajánlat stb. Ott helyben tudom -tudnánk elinditani(Alberta régió) a munkavállalási engedély procedurát vagy mindenképp ügyvéd?

 55. Sz. augusztus 13, 2017 at 5:06 du.

  Kedves Tucano!
  A párom édesapja Vancouver-ben él, és dolgozik, pontosan nemtudom milyen engedéllyel rendelkezik, de bejelentett munkaviszonya van. A párom elindithat család egyesítést, vagy ez csak állampolgár szülőkkel lehet?
  Köszönöm előre is válaszod,
  Sz.

 56. Kuti Bela augusztus 17, 2017 at 2:21 du.

  Szia,
  Olvastam a cikedet es felkeltette az erdeklodesemet.
  Vendeglatasban van tobb eves tapasztalatom es szeretnek kimenni Kanadaba. Angolul nagyon jol beszelek.
  Szerinted vannak eselyeim arra, hogy elhelyezkedjek dolgozni es megeljek.
  Mennyi penzzel erdemes elindulni?

 57. Eszter augusztus 20, 2017 at 8:51 de.

  Köszönöm szépen a cikket, Bence, hasznos tudással telinek bizonyult. :)

 58. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 12:37 du.

  En koszonom, hogy elolvastad es kommenteltel is!

 59. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 12:53 du.

  Szervusz,
  Eselyed mindenkeppen van. Penz mennyiseg attol fugg, hogy merre szeretnel menni, de szerintem minel tobb, annal jobb. Szerintem azert havi legalabb 2000 dollar legyen nalad es abbol nagy diadalmenetre ne szamits :D

 60. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 12:56 du.

  Nem adhatok semmilyen jogi tanacsot, csak semmire sem kotelezo informaciot. Szerintem felnott utod csaladegyesitese nem egyszeru eladat. Az eltartott hozzatartozo ha jol tudom, akkor 22 eves korig tart.

 61. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 12:57 du.

  Szia,
  Ez helyzetfuggo. Ha olyan munkat talalsz, akkor lehet hogy ok egybol segitenek vagy van erre ember a cegnel. Ha nem, meg akkor is lehet, hogy egyenes ut. De egyeb esetekben mindenkeppen ugyvedet javallok, ami ugyan piszok draga tud lenni, de ez van.

 62. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 1:02 du.

  Semmikeppen nem javalhatom, hogy barki barmilyen torveny vagy szabalyt megszegjen. Azt tudtommal nem tiltja semmi, hogy turistakent erdeklodjetek a munkaeropiacon. Azt sem, hogy hianyszakmaban atkepzesen vegyen reszt valaki. Ha emiatt valtoztatni kell a tartozkodas feltetelein, akkor gondolom ez is megoldhato. A szemelyes velemenyemen viszont az, hogy jobb az, ha valaki eloremegy. Egyszeruen tul sok az elinteznivalo az elso hetekben (honapokban). En mindig nagyon rosszul jartam, ha egyszerre indultunk.

 63. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 2:24 du.

  Szia, ennyi informacio alapjan azert eleg nehez mondani valamit :D Mindenkeppen keszuljetek el amennyire csak lehet. Keressetek lehetoseget, kapcsolatot. Mindenkeppen nezzetek be a helyi migranssegito kozpontba.

 64. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 2:31 du.

  Szia,
  “Hallottam olyat h már a repülőtéren visszafordítják az embert. Mennyire gyakori ez?”
  Amiota van az elozetes utazasi regisztracios rendszer, azota nem gyakori. Szerintem a szakmaddal keress olyan tartomanyt, ahol hianyszakma, van ra program es meg otthonrol kezd el intezni a bevandorlast.

 65. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 2:36 du.

  Szia,
  Bocsanat a kesoi valaszert. Egszeruen tul nagy teruletrol kerdezel, hatalmas orszag, eltero viszonyokkal.

 66. tucanoprod augusztus 23, 2017 at 2:37 du.

  Szia, attol fugg. Erdemes a ferj vizumat eleve csaladdal egyutt kerni vagy kesobb csaladegyesitesert folyamodni, de semmikeppen sem automatikus.

 67. TD augusztus 28, 2017 at 11:31 de.

  Szia, remek oldal, nagyon hasznos :)
  Én kettős állampolgár vagyok (kanadai -magyar), Budapesten élek a férjemmel és kisbabámmal. Szeretnénk kimenni, de nem tudom mi a bölcsebb megoldás – itthon elindítani a szponzorálást (azt olvastam egy év is lehet) vagy menjünk ki, ők túristaként, és ott indítsunk el a férjemnek és a fiamnak letelepedési engedélyt? Köszi a tanácsot! TD

 68. tucanoprod augusztus 28, 2017 at 5:15 du.

  Szervusz, koszonom szepen! Ha nem siettek, akkor inditsd el meg otthonrol, bar kintrol biztosan konnyebb a csaladegyesites. A koloknek szerintem azonnal inditsd a folyamatot, a ferjednek meg ahogy nektek megfelel.

 69. Ágnes szeptember 3, 2017 at 11:32 de.

  Szia!

  Mi is kintre tervezünk a családdal. Kint èl férjem unokatestvére aki már állampolgár (10 éve van kint) Ha jól éretem akkor, ha ő tudna munkát intézni férjemnek akkor járható az út, hogy kimenjünk? Természetesen én is elmennèk dolgozni amint a gyerekeknek sikerül óvodát és bölcsödét elintézni. Mit kell küldjön nekünk a rokonunk és ezt hol kell bemutatni? Ágó

 70. Niki szeptember 5, 2017 at 9:12 du.

  Szia kiengettem 5 eves gyermekem latogatoba a nagyihoz ferjemmel de a ferjem kint akar letelepedni nem.kaptam cimet semmit most a keresesere insulok de kerdes vajon kiadja neked canada a gyereket ?

 71. Chef Daniel szeptember 14, 2017 at 8:34 de.

  Szia.

  Veglegesen kikoltozni es letelepedni szeretnek a csalasommal, én 30 eves vagyok, chef(10 eves magas qualitásu öneletrajzzal, dolgoztam Londonban 3evet es szinten 3 evet Maltan, jo az angolom) Felesegem 25 eves közgáz diplomaval es felsőfoky francia nyelvvizsgaval, es ő is nagyon jo angolbol. Es van egy 8honapos kisfiunk.
  Vannak tavoli rokonaim Canadaban(nagyszuleim testverenek a leszarmazotjai, om mar tobb mint 30 eve ott elnek) facbookon kapcsolatban vagyunk.
  Azt szeretnem kerdezni mik a lehetőségek, hogy kezdjek neki?
  Előre is köszönöm a segítseget.

 72. Charlotte szeptember 14, 2017 at 9:08 de.

  Szia! Szeretnék kiköltözni Kanadába, má rég óta tervezem. 22 éves vagyok,angol,és héber tudással rendelkezem. A bácsikám kint él már több mint 20 éve de nemtudom, hogy ő számít-e mint családtag. Érdekelne a véleményed/tanácsod, valamint szeretném tudni mekkora esélyt látsz rá, hogy ki jussak, és ha van akkor mi az első teendő? Válaszod előre is köszönöm.:)

 73. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:06 de.

  Szia,
  először mindenképpen menj ki körülnézni és a bácsikáddal együtt menjetek el egy ügyvédhez. Én egyből odaköltözöm mindenhová, de ez nem a legokosabb, kicsit derítsd fel a terepet. Simán menni fog sztem, ha van helyi “szponzorod”.

 74. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:09 de.

  Szervusz, ilyen képzettséggel azért nem annyira nehéz a helyzet. Szerintem kezdjétek el az Express Entryt és menni fog.

 75. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:12 de.

  Niki, ez elég bonyolult kérdés, mindenképpen ügyvédet javaslok.

 76. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:14 de.

  Szia,
  A rokon ballagjon el szépen egy ügyvédhez és indítsa el a hivatalos eljárást, az meg küldje nektek az okmánylistát. Egyébként szaksegítség nélkül nagyon bonyolult lesz, teljesen feleslegesen.

 77. tucanoprod szeptember 15, 2017 at 6:17 de.

  Szervusz,
  Ebben az esetben nagy szerencsétek van :D Szerintem már Pesten is elkezdhetitek nyugodtan, de családtagként sima ügy lesz az kintről is. Olyat még nem láttam, hogy kisgyereket/apukát cseszegettek volna, mert miért is.

 78. Edina szeptember 15, 2017 at 6:27 du.

  Szia.
  A ferjemtol elvaltam, o kint el Canadaban megnosult egy kanadai allampolgarhoz, most intezi h o is allampolgar legyem.
  Van egy kozos 5 eves kisfiunk, neki is elakarja intezni az allampolgarsagot.
  A kerdesem az lenne ha megkapja a kisfiam az allampolgarsagot akkor ki kell mennie megkapja vagy eleg ha 18evesen majd az o dontese alapjan megy ki.
  Koszi a segitseget. :)

 79. Krisztina szeptember 20, 2017 at 6:04 du.

  szia!Mi 5 eve elunk Londonban, jovore allampolgarok leszunk 2 gyermekunk van es 28 evesek vagyunk. En dental nurse vagyok amit Londonban vegeztem a parom teherauto sofor.
  Hugom es anyum kint elt majd oda is hazasodott. Mivel azt hallottam, hogy ott (Kanadaban) sokkal jobb az elet ugy gondoltam kimennenk 2 evre dolgozni, hogy mi nekunk is legyen egy kis kinti tapasztalat!a kerdes hogy hogyan erdemes kimenni? express entry vagy working holiday visa vagy esetleg van vmi mas?
  Koszonom a segitseget!

 80. HappyZsuzsa szeptember 22, 2017 at 7:16 du.

  Szia,
  elolvastam elég sok kommentet, de mindre ne volt időm, így elnézést ha ezt bárki kérdezte már… Kutyát hogyan lehet kivinni, ha az ember szeretne Kanadában élni, dolgozni? Vagy akár csak turistaként… hogyan viszonyulnak az állatokhoz? Valamint érdekelne az orvosi ellátás is, hogyan működik, milyen rendszerben. Hogyan néz ki a nyugdíj jogosultság (49 vagyok)? Jelenleg értékesítési/befektetési területen dolgozom, jól is beszélek angolul, de arra gondoltam, hogy elvégzek egy OKJ-s valamilyen EÜ tanfolyamot is, akár pl. az idősgondozás területén, hogy legyen plusz szakmám. Elfogadják-e ott is (az EU-ban elvileg igen, tehát a CETA-val talán ott is lesz értelme) Köszönöm!

 81. TlrG szeptember 23, 2017 at 2:54 du.

  Szia! A véleményedet szeretnénk kérni, mi lenne a legoptimálisabb megoldás a kivándorlásra ha én magyar a feleségem kanadai állampolgár (szülői ágon örökölve, de még sose járt kint, itt élün Mo-on) illetve van egy 2 éves kisfiunk. Mindketten rendelkezünk diplomàval és több mint 10 éves releváns, versenyszférában megszerzett munkatapasztalattal (36 és 38 évesek vagyunk). Itthonról érdemes elindítani bármilyen folyamatot vagy ahogy olvastam kintről egyszerűbb a családegyesítés!? Ha esetleg kimegyünk turistaként úgymond, feleségem mint állampolgár “azonnal” (gondolom a kötelező adminisztrációs kötelezettségek után) munkába állhatna jogilag, igaz? Nekem viszont addig várnom kellene a munkavállalással amíg nem kapok engedélyt (mint csalàdfő és magasabb kvalitású munkaerő ez viszont nem lenne a legjobb így)? Ez várhatóan mennyi idő lenne? Előre is köszönjük vàlaszod!

 82. tucanoprod szeptember 24, 2017 at 10:57 de.

  Szervusz, ha fontos az idő, akkor már most indítsátok el a családegyesítési folyamatot. Mire kiértek, már úton lesz az engedélyed és beadott papírokkal a munkakeresés is egyszerűbb lesz.

 83. tucanoprod szeptember 24, 2017 at 10:58 de.

  Szia, szívesen válaszolok, de ennyi kérdés az én esetemben már kimeríti a 100 eurós/1 órás tanácsadást :D Egyszerűen nem tudok oldalakat írni, bocsánat :(

 84. tucanoprod szeptember 24, 2017 at 11:04 de.

  Szia, te a dental nurse-el szerintem legalább ötféle tartományi programba is beleférsz, a párod szakmája meg az 5. legkeresettebb Kanadában. Keressetek egy ügyvédet abban a városban/tartományban, ahová vágytok és hajrá.

 85. tucanoprod szeptember 24, 2017 at 11:05 de.

  Szervusz, bevallom ötletem sincs. Hívd fel a követséget, ők tudni fogják.

 86. Erik szeptember 24, 2017 at 10:21 du.

  Sziasztok!
  21 éves vagyok, sajnos szakmám az nincs, de a magyart és az angolt anyanyelvi szinten, az olaszt és a koreait társalgási szinten beszélem. Így mennyi esélyem lenne kijutni? Ha mondjuk szereznék egy szakmát is, akkor melyik adná a legtöbb lehetőséget?
  Nagyon szeretnék Kanadába költözni és új életet kezdeni a “juharfák földjén”.

 87. tucanoprod szeptember 30, 2017 at 6:51 de.

  Szia,
  Nyeltudás vmi papírral lehet előny, ha már kint vagy, elég sok a turisztikai állás. Ha biztosra akarsz menni, akkor vmi 1 éves IT-s képzés a tuti megoldás. Akkor garantált a gyors vízum és az igen magas fizetés.

 88. Éva október 4, 2017 at 11:35 de.

  Szia!
  Szeretnék érdeklődni, hogy konkrétan mi azaz EE. A fiamék kint élnek már két éve. A kislányuk már kint született, tehát kanadai állampolgár. Szeretnék megszerezni a letelepedési engedélyt és az állampolgárságot is. Van még egy kisfiúk is. Itthon építészmérnöknek tanult 1 év volt a diplomáig, mikor kimentek. Jelenleg is dolgozik. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit intézzenek, hogy minél hamarabb megkapják . Köszönöm.

 89. Tomi október 5, 2017 at 10:41 de.

  Szia!
  Az én kérdésem az lenne, hogy ha van vki, aki segít(ene) munkát találni kint, amikor már ott vagyok turistaként, akkor hogyan zajlik a folyamat az ottmaradáshoz, a letelepedéshez? Gondolom, lenne egy munkaszerződés (vagy vmilyen papír, hogy mi foglalkoztatnánk ezt a szép magyar polgárt), de mit kell feltétlen intézni, hogy “legálisan” maradhass? Másik kérdés: milyenek az esélyek arra, hogy egy átlagos munkára (nem prof, Dr.,meg ilyenek) a jobbankban meghirdetett állásra innen Európából válasszanak munkaerőt?
  Köszi előre is:
  Tomi

 90. tucanoprod október 7, 2017 at 10:41 de.

  Szervusz, ez igen egyszerű: menjenek el egy ügyvédhez. Az EE gondolom az Express Entry, ez a fő bevándorlási program szakképzett külföldieknek, egyre egyszerűbb bejutni vele és egyből állandó tartózkodásit kap a sikeres pályázó. Itt van róla a teljes, hivatalos infó: http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/

 91. tucanoprod október 7, 2017 at 10:42 de.

  Szervusz, ez igen bonyolult kérdés, mert függ a munkától és a munkavégzés helyétől. Ha kimész turistaként akkor menj el egyből egy bevándorlókat segítő szervezethez (van mindenhol) és nemcsak minden infót megadnak, de segítenek is, ha tudnak.

 92. Laci október 8, 2017 at 8:09 du.

  Szia!
  én egy egyszerű átlagember vagyok,39éves férfi.Hegesztő szakmával a kezemben,külföldi nyelvet nem beszélek.Nekem milyen lehetőségem lenne kijutni kanadába és ott dolgozni,élni?Válaszod előre is köszi!

 93. Chris november 6, 2017 at 4:57 du.

  Szervusz, orvosi diplomával szakvizsga nélkül, van-e esélyem kint elhelyezkedni,jó angollal? Rezidens képzést kint végezni? Köszönöm válaszod!

 94. Linda november 10, 2017 at 10:57 du.

  Hello mindenkinek,
  A válaszok felszínesek, félrevezetök….mert…
  Függetlenül attól, hogy a kérdések egy része illegális lehetöséget kutat, mások elutasítják a törvényes és nagyon is informativ:kanadai kormányoldal (http://www.cic.gc.ca/english/index.asp) tanulmányozását, ettöl még komolyan kellene venni ezt az önként vállalt feladatot, vagy fel kellene adni ezt a tevékenységet.
  MINDEKINEK BE KELL látni, hogy az említett oldalt (http://www.cic.gc.ca/english/index.asp) még kivonatosan sem lehet “csevegés” szinten ismertetni, ezt a feladatot átvállalni sikeresen nem lehet!
  Üdv: Linda

 95. Kata november 15, 2017 at 8:25 de.

  Szervusz ..Gratulálok és egyben köszönöm a sok infót amit itt találtam ..Nekem is van pár kérdésem: 4 éve van egy kanadai állampolgásrággal rendelkező párom..én kettős állampolgár vagyok..magyar és román …Minden évben találkozunk pár hétre ..hol ő jön haza Erdélybe..hol én megyek ki hozza Montrealba..Sajnos egyikünk sincs elválva ..sőt az életkorunk is 51 -52..Mi a véleményed lenne-e esélyűnk családalapitással vizumot szerezni nekem h kint maradhassak illetve milyen úton induljunk el ? Decemberben kiútazom és ha lenne valami esély akkor felkeresnénk egy bevándorlási irodát ..Nagyon szépen köszönöm válaszod …Űdv, Kata

 96. Zoltan Boros november 15, 2017 at 6:42 du.

  Kedves Tucano,
  Én a családommal tervezem, hogy megpróbáljuk a lábunkat megvetni Kanadában. Regisztráltam az Express Enrty-re, de amikor a CELPIP teszthez értem kideült, hogy a tesztet Kanadában kell megcsinálni. Ez így sakk-matt? Mindenképpen fel kell mondanom itthon és úgymond belevágni egyelőre egyedül, hogy aztán állást találva, CELPIP-el felszerelve nekimenjek az Express Entry-nek – odakint? Sok feltétel adott részünkről, aminek utána olvastam. Van elegendő (minimum 3 hónapra) pénzünk, hogy az egész családdal 3 hónapig nyugodtan eléldegéljünk. EE előminésításen átmentem, persze ez sokat nem jelent, tudom. Jómagam 42 évesen, IT területen dolgozom (diploma van, kétnyelvű, angol napi szintű használatban). Feleségem is hasonló korú, könyvesboltban eladó, angol jól megy, gyermekeim 22 év alatti mindhárom – ebből a két srác középfokú szinten van, a lányomnak még kell tanulni azért… Kinti kontakt nem igazán van, illetve nem szeretném terhelni őket. Esetleg külső segítség nélkül is esélyes lehet a dolog? Innen Magyarországról is érdemes pályázni IT állásokra? Van esetleg egyfajta kinti céghitelesítő forrás, ahol lehet elelnőrizni, hogy egy cég mennyire megbízható, illetve, hogy jogosult-e külföldi államporgárokat foglalkoztatni? Vagy ezt alapból közlik a pályázó részére?

 97. Gabriella november 16, 2017 at 8:24 du.

  Szia
  Kijottem a gyerekeimmel kanadaba h megtanuljanak szrpen franciaul es angolul. Kaptam munkalehetoseget de eloszor visszadobtak mert nem vokt hozza EIMT. most a leendo munkalratom a papirrdngetegbe furta magat… februarba jar le a 6honap turista statuszunk.. nem szeretnek hazamenni a ket pindurral ha netan addig nincs meg a papirom… ha csak atlepem a hatart pl usaba es visszajovok akkor ujrakezdodik a 6honap vagy haza kell menni x idore?
  koszonom

 98. tucanoprod november 17, 2017 at 5:33 du.

  Nagyon szeretnék jó tanácsot adni, de nem tudok. Két kisgyerekkel semmi értelme kockáztatni, mindenképpen kérj ügyvédi segítséget vagy bevándorló központban. GOndolom, meg értem, hogy nyakig ér, voltam hasonló helyzetben, de kapkodni nem szabad.

 99. tucanoprod november 17, 2017 at 5:39 du.

  Ez így sakk-matt? IELTS? Az sima ügy otthon is tudtommal.
  Mindenképpen fel kell mondanom itthon és úgymond belevágni egyelőre egyedül, hogy aztán állást találva, CELPIP-el felszerelve nekimenjek az Express Entry-nek – odakint? Ha megvan minden, akkor adott az Express Entry otthonról, meg a többi tartományi program is, bár a legtöbb helyen az EE-hez képest munkaajánlatot is fel kell mutatni.
  Esetleg külső segítség nélkül is esélyes lehet a dolog? Igen
  Innen Magyarországról is érdemes pályázni IT állásokra? Csak IT-s állásokra érdemes pályázni otthonról, szerintem simán meglesz, kell nekik rengeteg IT-s és egyszerűsített is a bevándorlás van rá külön alprogram EE-n belül vagy mellett.
  Van esetleg egyfajta kinti céghitelesítő forrás, ahol lehet elelnőrizni, hogy egy cég mennyire megbízható, illetve, hogy jogosult-e külföldi államporgárokat foglalkoztatni? Vagy ezt alapból közlik a pályázó részére? Nem akarok hülyeséget írni, sztem nyomozz egy kicsit, de kiderül az eljárás során.

 100. tucanoprod november 17, 2017 at 5:40 du.

  Szia,
  Persze, házasság és mezei családegyesitési eljárás és kész.

 101. tucanoprod november 17, 2017 at 5:44 du.

  Hello, persze hogy felszínesek a kérdések és a válaszok is, pedig nagyon komoly tanácsadásra van szükség. Ezt természetesen egy mondatban nem vállalom. A linket köszönöm, természetesenj a cikkben is benne van, de örülök, hogy felhívtad rá a többiek figyelmét.

 102. tucanoprod november 17, 2017 at 5:45 du.

  Szervusz! Bocsánat, fogalmam sincs, ehhez mindenképpen vedd fel a kapcsolatot kanadai hatóságokkal.

 103. tucanoprod november 17, 2017 at 5:53 du.

  Szervusz,
  Szerintem nyelvtudás nélkül nemcsak nehéz, de kifejezetten veszélyes is a kivándorlás. Mindenképpen érdemes tanulni. A szakmáddal biztos találnál munkát.

Leave A Comment

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás